cochin
Tartalom
Ezüstszegett tollú kakas
Ezüst szegett tollú kakas
 
Kék Aranynyakú Kakas
Kék-Aranynyakú kakas
 
Ezüstbúza kakas
Ezüstbúza kakas
 
Aranynyakú kakas
Aranynyakú kakas
 
Babos kakas
Babos kakas
 
Menü
 
Kék kakas
Kék kakas
 
Fekete Kakas
Fekete kakas
 
Aranybúza kakas
Aranybúza kakas
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár

 
Látogatók
Indulás: 2007-09-03
 
G-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
BRAHMA

 

BRAHMA

 

FAJTATÖRTÉNET

 

EZ AZ ÓRIÁSTYÚK ÁZSIAI ÉS AMERIKAI EREDETŰ.A LEGVALÓSZÍNŰBB,HOGY KITENYÉSZTÉSÉHEZ AZ ÓIRÁS COCHIN ÉS A MALÁJ HARCOS BAROMFI NYÚJTOTT SEGÍTSÉGET.JELENTÉSEK SZERINT CHAMBERLAIN A FAJ ELSŐ PÉLDÁNYAIT NEW YORK-BAN MATRÓZOKTÓL VÁSÁROLTA.EZÉRT AZ IGAZI SZÁRMAZÁSI HELYÉRŐL NINCS PONTOS INFORMÁCIÓ.A FAJTA HAZÁJA INDIA ASSAM TARTOMÁNYBAN VALÓSZÍNŰLEG A BRAHMAPUTRA FOLYÓ MELLETT LELHETŐ,AMELYRŐL NEVÉT IS KAPTA.AZ ELSŐ VILÁGOS(FEHÉR-FEKETE COLUMBIAI) BRAHMA 1852-BEN ÉRKEZETT ANGLIÁBA.1853-BAN PEDIG A SÖTÉT SZÍNŰ BRAHMÁKAT IMPORTÁLTÁK AMERIKÁBÓL ANGLIÁBA.AZ ELSŐ BRAHMÁK NÉMETORSZÁGBA A 19. SZÁZAD KÖZEPÉN ÉRKEZNEK,AGEISSE AMERIKAI KONZUL SEGÍTSÉGÉVEL PHILADELPHIÁBÓL NÜRNBERGBE.A BRAHMA SZÁMTALAN ÚJ SZÍN,ÉS FAJTA KIALAKÍTÁSÁHOZ JÁRULT HOZZÁ.

 

A KAKAS:

 

SÚLYA:3 KG-ÓL 5 KG-IG TERJEDHET.

A FEJORMA KICSI SZÉLES,ERŐSEN DOMBORÚ,A SZEM FÖLÖTT ELŐREUGRÓ SZÉLES BOLTOZATBAN,JÓL ÉS JELENTŐSEN,.A NYAKSZIRTBEN VÉGZŐDVE.ÚGYIS FOGALMAZHATUNK,HOGY SZEMŐLDÖKE VAN.

A CSŐR ERŐS,RÖVID SÁRGA SZÍNŰ,SÖTÉT SZÍNEKNÉL(FEKETE,KÉK)AZOMBAN FEKETÉS CSŐRVÉG MEGENGEDETT.

A SZEMEK MÉLYEN FEKVŐ,JELENTŐSEN ELŐREUGRÓ NARANCSVÖRÖS ÉS SZEMBARNA SZÍNŰEK.

A TARÉJ BORSÓTARÉJ,MELY KICSI SZILÁRDAN FELÜLŐ,HÁROMSOROS ÉS KORONÁK NÉLKÜL,LEHETŐLEG NINCS KIFEJLŐDVE.A BORSÓTARÉJTÓL KÖLÖNBÖZŐ MINDEN MÁS TARÉJ HIBÁNAK SZÁMÍT.

A FÜLLCIMPA VÖRÖS HOSSZÚKÁS,A FEHÉR FÜL NAGY HIBÁNAK SZÁMÍT.

AZ ÁLL LEBENY KICSI,JÓL LEKEREKÍTETT ÉS FINOMSZÖVETŰ,ÍVELT.

AZ ARC VÖRÖS,KEVÉSBÉ,VAGY EGYÁTALÁN NINCS TOLLAZVA.

A NYAK KÖZEPESEN HOSSZÚ,A FEJ HÁTSÓ RÉSZÉTŐL A TÖRZSIG KISSÉ ÍVELT ÉS TOLLAL GAZDAGON BORÍTOTT,KISSÉ HÁTRASZEGVE TARTJA.

A FAJTÁT SZÉLES,KEREK MELL JELLEMZI,MELYNÉL A KESKENY MELL NAGY HIBÁNAK SZÁMÍT.A HASI RÉSZ TELT,SZÉLES ÉS TOLLAL GAZDAGON BORÍTOTT.

A HÁT NAGYON SZÉLES ÉS JÓL GÖMBÖLYÍTETT VÁLL FOLYTATÁSAKÉNT,TOLLAL GAZDAGON BORÍTOTT NYEREGRÉSZKÖVETKEZIK,AMELY A FAROKIG ENYHÉN LEJT.A FELSŐ SARLÓ ÍVE KÉPEZI A LEGMAGASABB PONTOT,AMELY EGY KISZÉLESEDETT FAROK CSÚCSA IS EGYBEN,VALAMINT A HÁTFAROK TÖRÉSMENTES ÍVELT VONAL LEGMAGASABB RÉSZE.

A SZÁRNYAK RÖVIDEK,AZOMBAN ERŐSEK,FESZES TARTÁSUAK,ÉS AZ EVEZŐ RÉSZÜKET A NYEREGTOLLAZAT TAKARJA.

A FAROK RÖVID,AZ ÓRÁS COCHIN FARKTOLLÁTOL VALAMIVEL HOSSZABB,ÉS JÓL KIALAKULT SARLÓTOLLAK ZÁRODNAK EGYMÁSRA.

A COMB A KÖZEPESNÉL HOSSZABB,TELJESEN TOLLAL BORÍTOTT,EGÉSZEN FINOM PEHELYSZERŰ ZÁSZLÓKKAL.

A LÁBAK KÜLSŐ OLDALSÓ,ÉS A KÖZÉPSŐ RÉSZE TOLLAL ERŐSEN FEDETT,ERŐS CSONTOZATÚ,TELT SÁRGA.A HIÁNYZÓ LÁBTOLLAZAT,ÉS A RÖVID LÁB NAGY HIBÁNAK SZÁMÍT.

 

A TYÚK

 

A SÚLY:3 KG-TÓL 4,5 KG-IG TERJEDHET.

 

A TYÚK ALACSONYABB ÁLLÁSÚ A KAKASNÁL,RÖVIDEBB NYAKKAL ÉS MÉLYEBBEN HORDOTT MELLEL,AMELY JOBBAN KINYOMOTT ÉS ZÁRTABB.

A TOLLRÉSZLETEK A NYERGEN,A COMB MÖGÖTT JOBBAN KIDOMBORODIK,MINT A KAKASNÁL,A HÁT-FAROK VONALÁNAK A LEGMAGASABB RÉSZE ITT A FELSŐ VEZÉRTOLL,AZONBAN ÓRIÁS COCHIN FAR NÉLKÜL,AMENNYIBEN A FAROKRÉSZ EHHEZ HASONLÓ,AKKOR AZ NAGY HIBÁNAK SZÁMÍT.

 

A BRAHMA TYÚK ELSŐ ÉVBEN KB:140 DB SÁRGÁSBARNA,SÁRGÁSVÖRÖS TOJÁST TOJIK,AMELY A MÁSODIK ÉVBEN 100-120 DB-RA CSÖKKEN.A KOTLÁSI HAJLAM A FAJTÁRA JELLEMZŐ,ÉS CSIBÉIKET ODAADÓAN FEL IS NEVELIK.

A TENYÉSZTOJÁS MINIMÁLIS TÖMEGE:53 GRAMM.

 

EURÓPAI UNIÓ SZERINTI LÁBGYŰRŰ MÉRET:

KAKAS:28 MM

TYÚK: 26 MM

 

ÖSSZEGEZVE:

 

A BRAHMA EGY IGEN NYUGODT,ROBOSZTÚS TESTFELÉPÍTÉSŰ TÖMÖTT TOLLAZATÚ ,GONDOS TARTÁS MELLETT, KÖNNYEN SZELDÜLŐ ÓRIÁS BAROMFI,AMELYETT A KÖZNYELV „A TYÚKFAJTÁK KIRÁLYAKÉNT”IS EMLEGET.

A FAJTÁNAK A NAGY MÉRET MIATT JELENTŐS A HELYIGÉNYE,DE NEM „RÖPKÖDÖS”,EZÉRT KORDÁBAN TARTÁSÁHOZ EGY KB 80-100 CM-ES KERÍTÉS IS ELEGNDŐ.A SZABADTARTÁSNÁL SZÁMOLNI KELL A LÁBBTOLL MINŐSÉGÉNEK A ROMLÁSÁVAL.ALAPVETŐEN, A BRAHMA CSIBÉK NEM GYORS NÖVEKEDÉSŰEK,FEJLŐDÉSÜK HOSSZÚ IDŐT VESZ IGÉNYBE.A KIÁLLÍTÁSRA SZÁNT PÉLDÁNYOKNÁL ELENGEDHETETTLEN KÖVETELMÉNY A KORAI KELTETÉS.A BRAHMAKAKAS TELJES FEJLETSÉGÉT CSAK 18 HÓNAPOS KORÁRA ÉRI EL.A TYÚKOK VISZONYLAG KÉSŐN 6-7 HÓNAPOS KORUKBAN RAKJÁK ELSŐ TOJÁSAIKAT.

AMMENYIBEN VALAKI A FAJTA TENYÉSZTÉSE MELLETT DÖNT,ÚGY A TENYÉSZCSOPORT EGY KAKAS ÉS MAXIMUM NÉGY TÚGYBÓL ÁLLJON,A MEGFELELŐ TOJÁSFIASSÁG MIATT.

 

A BRAHMA BAROMFI A VILÁGON NAGY NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVEND,ÉS ÉPPEN EMIATT SOK SZNBEN TENYÉSZTIK.

 

ELFOGADOTT SZÍNVÁLTOZATAI:

 

FEKETE-FEHÉR KOLUMBIÁN(VILÁGOS)

KÉK-FEHÉR KOLUMBIÁN

SÁRGA-KÉK KOLUMBIÁN

SÁRGA-FEKETE KOLUMBIÁN

TÖBBSZEGÉLYES FOGOLY

TÖBBSZEGÉLES EZÜSTFOGOLY(SÖTÉT,DUNKEL)

TÖBBSZEGÉLYES KÉKFOGOLY

KENDERMAGOS

FEHÉR

NYÍRFASZÍNŰ

FEKETE

KÉK

SÁRGA

 

Forrás:Baromfi Fajtaismertetők:Boltresz Ervin,Zoltánfi Tibor

 
Aranybúza Tyúk
Aranybúza Tyúk
 
Kék-Aranynyakú tyúk
Kék-Aranynyakú Tyúk
 
Ezüstbúza tyúk
Ezüstbúza tyúk
 
Aranynyakú Tyúk
Aranynyakú Tyúk
 
Babos Tyúk
Babos Tyúk
 
Elérhetőségek

E-mail cím:nagysandor192@gmail.com

Székesfehérvár

 

Mobil:+36-20-9920-228

ÁLTALAM TENYÉSZTETT BAROMFI FAJTÁK:

TÖRPE COCHIN:

Fekete,fehér,kék,kék-fodros,fekete-fehér pettyezett(babos),aranynyakú,

kék-aranynyakú

barna szegélyes,ezüst szegélyes,ezüstbúza és aranybúza színekben.

NEW HAMPSHIRE:

Aranybarna színben

 
Kék Tyúk
Kék Tyúk
 
Fekete Tyúk
Fekete Tyúk
 
Fehér Tyúk
Fehér Tyúk
 
Sárga-kék kolumbián tyúk
Sárga Kék Kolumbián Tyúk
 
Ezüst szegett tollú Tyúk
Ezüst szegett tollú Tyúk
 
Vörös Tyúk
Vörös Tyúk
 
Tartalom

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!